miejska, niebiescy i my |
Pomoc
Szukaj
Użytkownicy
|
| Witamy gościa ( Zaloguj się | Zarejestruj ) | Wyślij ponownie potwierdzenie rejestracji |
![]() |
| CelebeE |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 173 Nr użytkownika: 583 Dołączył: 30-June 07 |
Dnia 10-Lut-99 15: 11: 17, kATON wystukał (na temat "Re: miejska, niebiescy i my"): To musicie zapisać się do Klubu Oficjalnych Alkoholików Chyba nie zrozumiałem Równolegle z powstaniem grupy pl.rec.knajpa (czyt. grupa alkoholików) powstał Klub Oficjalnych Alkoholików. Obecnie na potrzeby Klubu powstaje strona (BTW szukamy firmy, który zaoferowałby nam nieodpłatne utrzymanie wirtualnego serwera). Na razie Klub zyskał wielką popularność na pl.r.wroclaw, gdzie zrodził się jego pomysł. Mamy nadzieję, że z utworzeniem nowej grupy dyskusyjnej zwiększy się jego popularność. Liczymy także, że powstaną jego regionalne oddziały. Klub ma także swój zarząd i prezesa (wybierani selekcją naturalną - ten, który najwięcej wypije zostaje prezesem). Osoby, które nie chcą się ujawniać mogą zostać zapisane do Stowarzyszenia Tajnych Alkoholików, które działa przy KOA. Można by jeszcze dużo pisać o działalności "Klubu Pijaków", ale ogólnie chodzi nam o dobrą zabawę.
Gdy strona już zostanie umieszczona w sieci ogłoszę to na grupie. Zachęcam wszystkich do współpracy i czekam na materiały. kATON |
||
| Fasolka |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 200 Nr użytkownika: 592 Dołączył: 22-August 07 |
Uwaga!!! Poruszany temat jest drażliwy
Jestem człowiekiem młodym i często chadzam po mieście pijany z kumplami. Śpiewamy sobie, zarywamy panienki itp. Regularnie mamy problemy z niebieskimi i miejską. Raz zostałem zwyzywany ("gówniarz", "ojciec ci nigdy nie przypieprzył?" za odpalanie papierosa jadąc na rowerze podczas czekania na zielone światło. Miałem też problemy za "grupowe włóczęgostwo" wieczorem w Parku Jordana. Innym razem problemem było stanie grupką przed Instytutem Pediatrii w Prokocimiu w oczekiwaniu na kolegę, który podarował tam kolejkę Piko. (BTW: mam do sprzedania). Wreszcie zostałem spisany za "picie alkoholu na płycie Rynku". Czy wie ktoś, jakie mam prawa? Czy mogę być legitymowany przez niebieskich, miejską i ochroniarzy. Którzy mogą mnie spisać, czy muszą podawać podstawę prawną? Czy mogę wziąć sobie dane funkcjonariusza? W jakich czterech miejscach Krakowa nie wolno pić alkoholu (płyta rynku, planty i co?). Co to jest "włóczęgoswto po godzinie 22." Czy nieletnim nie moża palić i pić alkoholu? |
||
| steelman |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 64 Nr użytkownika: 593 Dołączył: 04-April 08 |
".. na plycie Rynku". :) I jak tu nie kochac naszej wladzy? Artur. |
||
| kiler012 |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 163 Nr użytkownika: 491 Dołączył: 31-December 07 |
Co prawda spiewac nie spiewam, ale musze przyznac, ze to dziwne bo nigdy mnie nawet nie wylegitymowali (na co maja prawo napweno policja i straz miejska) :))))))))))))))))) Moze wiec nad soba sie trzeba zastanowic ? :((((:))))) __ Miszka |
||
| cezary_przywuski |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 145 Nr użytkownika: 1399 Dołączył: 29-March 08 |
Bardzo trafne stwierdzenie, dodałbym jeszcze kilka niecenzuralnych komplementów. pozdr pawel |
||
| jony12 |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 113 Nr użytkownika: 773 Dołączył: 17-July 07 |
: Szkoda tylko, ze zwykle interesuja sie oni np. licealistami, ktorzy : oprocz halasowania nic zlego nie robia, podczas gdy do roznych naprawde : pojerzanych typow nie maja zastrzezen.
Ostatnio bylem swiadkiem zdazenia jak holota gowniazy bili chlopacza lat okolo 16. Zatrzymalem sie i powiedzielm, ze wzywam Policje - mialem tel kom. wiec im pokazalem ze dzwonie, Odrazu jestem chcial skoczyc i kompac mi w samochod. Nie zdazyl. Zatrzymalem sie dalej i usilowlaem ise dodzwonic na 112 - tel alarmowy (997). Nie zglaszal sie przez 1 godzine. Lebki widzac, ze stoje i dzownie rozeszli sie szybciutko i uciekli. dojechalem do Jubilatu i tam napotkalem Patrol policji - zatrzymalem sie. Opowiedzielam im cala sprawe ze szczegolami. Nie przejeli sie ani troszke. Podsumowali to, ze dobrze zeim zglaszam bo bede swidkiem. Ale ja sie ich pytam swiadkiem czego????? przeciez juz tam nie ma nikogo, i nikogo nie zlapio. no to przyznali mi racje. i znowu maja mnie w dupie generelnie, nic nie reagujo. wiec mowie do nich, zeby sie przejechali tam pro forma odstraszyc ewentualnie jakby sie kresili po okolicy. Powiedzieli ze nie mogo, i znowu koniec ich propozycji. Na co ja chcac dopiac swego mowe, ze powinni zadzwonic do jakiego innego patrolu zeby sie tam przejechal. No to potweirdzili ze tak zrobio i w sumie to nie wiem jak sie to skonczylo, bo juz nie mialem sily gadac z Policjo. Oni za to wiedzo co sie robi jak gosc jedzie troszke za szybko i go zlapio na radar. |
||
| prinzesin |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 1140 Nr użytkownika: 552 Dołączył: 29-January 08 |
[ciach] Dobra. Tu się zgadzam. Takie zachowanie jest denerwujące, nieprzyjemne i rzeczywiście wymaga reakcji. Ale niebieskich (przynajmniej tych, z którymi ja mam do czynienia) wcale nie interesuje sposób zarywania panienek, wyrażania się grupy. Interesuje ich wiek i wygląd "podejrzanych" - jeśli ktoś jest kafar, ma kolczyka, wygląda na 17 lat, ma ze sobą kumpla, jara szluga i idzie powoli wieczorem to ma jak w banku, że zostanie spisany. I to mnie denerwuje. Do tego wszystkiego niebiescy obstawiają zwykle miejsca nie niebezpieczne, ale publiczne, te w których ktoś (np. obcokrajowiec!) może zauważyć, że coś jest nie tak (Rynek, Karmelicka, Dworzec). A miejsca, w których codziennie ktoś dostaje pozostają nie "obstawione". |
||
| czyrz |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 763 Nr użytkownika: 1130 Dołączył: 22-June 07 |
Sorry za nieścisłość językową - nie bądźmy pedantyczni: Na dobry pomysł ktoś kiedyś wpadł! Życzę sukcesów w jego rozwijaniu! |
||
| whisky |
|
||
|
Grupa: Members Postów: 755 Nr użytkownika: 308 Dołączył: 23-August 07 |
Chyba masz rację I tak już nie palę Zdenerwowałem się, bo wtedy ten policjant chciał odwieźć rower na płatny parking policyjny, a mnie odstawić do pracy rodziców. Przepraszam Pawła i innych, których mogły urazić moje komentarze. |
||
| k77 |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 404 Nr użytkownika: 707 Dołączył: 28-April 08 |
Ale co z tą podstawą? Czy mogę być spisany, wciągnięty do rejestru, że byłem tam i tam, wtedy i wtedy bez powodu, tak sobie? Każde spisanie w rejestrze wygląda brzydko! (sczególnie dla nauczycieli - podobno przed maturą szkoła ściąga sobie te dane) Tylko dlaczego nikt tego nie rozumie? Bylem straszony, że za palenie wylecę z knajpy, a nawet dyrektor mojej szkoły chciał mnie wyrzucić (jeszcze jeden taki numer i się pożegnamy). Niebiescy twierdzą, że nie wolno mi palić, chcą konfiskować szlugi! (pewnie żeby samemu wypalić!) Jestem z LO (i to podobno dobrego, dobrze znanego w Krakowie) i uważam, że "oprócz hałasowania nic złego nie robię" kiedy idę z kolegami. I jak ciągle tłuczę niebiescy nie dają mi spokoju! |
||
| dzesi |
|
||
|
Użytkownik
Grupa: Members Postów: 18 Nr użytkownika: 295 Dołączył: 29-June 07 |
[ciach] Takich historii jest dużo. Sam mogę jedną opowiedzieć. Wydarzyła się w pamiętną noc istatniej inwazji mocy - pobito wtedy w Parku Jordana jakieś kilkadziesiąt osób. Policja bała się zareagować - na szczęście toczy się przeciwko nim postępowanie (a co do agresorów - prokuratora zamknęła sprawę) Nie opowiadam szczegółów, bo grupowicze nie chcą chyba czytać następnej historii BTW: czy w tą noc miał ktoś jeszcze kłopoty w Jordańcu? |
||
| Czarna Wdowa |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 100 Nr użytkownika: 90 Dołączył: 10-August 07 |
Tak. Ale nie ma ich wszędzie! Zresztą wystarczy znać ochroniarza/barmana, mieć kumpli w środku lub 18 lat Taki bardzo, bardzo byczasty facet? Wiem, ale on chodzi wtedy, kiedy zbliża się koncert, albo siedzisz przy zarezerwowanym stoliku. BTW: ile kosztuje rezerwacja w "Klinice"? |
||
| wervoz |
|
||
|
Grupa: Members Postów: 638 Nr użytkownika: 1105 Dołączył: 10-November 07 |
Ale straszyć mogą zawsze. I szkoda. |
||
| Jacob |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 166 Nr użytkownika: 1354 Dołączył: 08-February 08 |
I o to właśnie chodzi. Przecież na tej podstawie typują potem ew. sprawców przestępstw popełnionych w tym rejonie. Poza tym, czy taki dyshonor być wylegitymowanym przez gliniarza? Pozdrowienia, Zbyszek Bober Wasser |
||
| Advantan |
|
||
|
Użytkownik
Grupa: Members Postów: 14 Nr użytkownika: 669 Dołączył: 18-June 07 |
Radomir Szaraniec Rezerwacja nic nie kosztuje po prostu dzwonisz i juz |
||
| anuss |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 157 Nr użytkownika: 8 Dołączył: 14-August 07 |
Wasser w wiadomości: W>Jestem człowiekiem młodym i często chadzam po mieście pijany W>z kumplami.
To musicie zapisać się do Klubu Oficjalnych Alkoholików [ciach] W>Czy wie ktoś, jakie mam prawa? Czy mogę być legitymowany przez W>niebieskich, miejską i ochroniarzy. Przez niebieskich i miejską możesz, a czy przez ochroniarza to nie wiem, ale chyba jak nie chcesz to nie musisz podawać mu swoich personaliów. W>Czy mogę wziąć sobie dane funkcjonariusza? Tak. kATON |
||
| adam351 |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 117 Nr użytkownika: 469 Dołączył: 16-May 08 |
Wasser napisał: Pożyczyc nie musial, to fakt ;) . To miedzy innymi przestrzeganie ciszy nocnej [ od 22 do 6 ]. Taaaaaa, denuncjator z Ciebie ;) . rmszar |
||
| Krecio5551 |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 37 Nr użytkownika: 1047 Dołączył: 30-May 08 |
Wasser napisał: Niebiescy maja prawo Cie wylegitymowac, spisac i takie tam [ przypalowac w " obronie wlasnej" ]; starszacy moga Cie chyba wylegitymowac i spisac [ choc za niedlugo to sie zmieni- chyba zwieksza im uprawnienia ]. Ochroniarze moga Ci skoczyc- zero wylegitymowania, zero spisywania. Mozesz wziac dane funkcjonariusza i straszaka, ochroniarza mozesz zapytac o nazwisko i firme, jak nie chce podac to lec do kierownictwa firmy. Pytanie powinno brzmiec: "Na jakich dwoch ulicach w Krakowie moge pic publicznie?". Rada miasta uchwalila, ze pic mozna tylko na dwoch wyznaczonych ulicach [ obie na jakim zadupiu ]. Taka jest przykra rzeczywistosc [ uchwala wylacza "ogrodki" przy kawiarniach i pubach, tam mozesz pic "pod chmurka" ]. A co do nieletnich- nie wolno im sprzedawac alkoholu i papierosow. Pic sobie moga, byleby to bylo w domu [ do knajp, przynajmniej teoretycznie, tez im nie wolno wchodzic ;) ]. rmszar |
||
| majdanowo |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 48 Nr użytkownika: 266 Dołączył: 02-February 08 |
Chyba nie zrozumiałem |
||
| bogdanus |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 314 Nr użytkownika: 77 Dołączył: 06-November 07 |
Przez policje na pewno tak. Oczywiscie. Wydaje mi sie, ze wg. nowego rozporzadzenia nie wolno pic _nigdzie_, poza jakims totalnym zadupiem (musieli wyznaczyc miejsce gdzie mozna pic, bo nie wolno objac zakazem calego terenu gminy). Zakaz nie obejmuje Rynku i sasiednich ulic w noc sylwestrowa. Na marginesie - a co ze popularnym w USA patentem z papierowa torebka? Musza rewidowac, zeby stwierdzic, czy pije sie alkohol? A jesli musza, to w jakich sytuacjach im wolno? IMHO nie ma czegos takiego - sprawdz w kodeksie. Jesli w danym miejscu jest to dozwolone, to czemu nie? Pozdrawiam Grzegorz Gawlikowski friko.onet.pl |
||
| FuKKa_83 |
|
||
|
Grupa: Members Postów: 496 Nr użytkownika: 1209 Dołączył: 12-September 07 |
Radomir Szaraniec : Zaraz, czy to już obowiązujące rozporządzenie? Jak ostatnio o tym kretynizmie słyszałem, był dopiero w fazie projektu. Zdążyli już wprowadzić? Szkoda |
||
| Pempek |
|
||
|
Grupa: Members Postów: 524 Nr użytkownika: 1198 Dołączył: 19-December 07 |
Miszka Acha pewno muszą. Ja tam zawsze i śpiewałem i się włóczęgowałem w różnym stanie bardzo często policjantów spotykałem grzecznie się powiedziało dobrywieczór czy inne miłe zdanie i zero problemów pewno zależy jak te panienki zarywają! Jak wszyscy słyszą: ty ku.. bym cię wypie to pewno i spiszą .. i bardzo dobrze powinni jeszcze przy. Neraz się szło a tu gówniarze lezą i zaczepiają wszystkich. TYlut |
||
| thermal |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 147 Nr użytkownika: 325 Dołączył: 30-October 07 |
Nie pekaj nasza grupka omal nie stoczyla regularnej bitwy z palkami na plycie Rynku. Dziwne ze nas nawet nie spisali, poniewaz byli tak podpici jak my. Wiec jesli strozom prawa wolno, to czemu 'gowniarzom' nie wolno? :) Wasser napisał: |
||
| biggrzmot |
|
||
|
Grupa: Members Postów: 493 Nr użytkownika: 243 Dołączył: 21-January 08 |
Dzięki chłopie. Wg mnie niebieski nie powinien tak do mnie mówić, nawet jeśli miałbym 7 lat. Tym bardziej, że wtedy nie było jeszcze przepisu o komórach i jaraniu w SAMOCHODACH (jechałem na rowerze). Do tego wylegitymowałem mu się całym zestawem dokumentów (karta rowerowa, legitymacje itp.). Najstępnym razem mam zamiar zrobić o to bydło. Jak się pewnie wszyscy grupowicze zdążyli zorientować jestem dość młody, ale to nieznaczy, że automatycznie pasują do mnie "niecenzuralne komplememty". Na mój nos, to Pan Paweł sam jest niebieskim |
||
| loXl |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 194 Nr użytkownika: 1082 Dołączył: 29-January 08 |
Może. Niech sobie legitymują, mają prawo bo wyglądamy podejrzanie. Ale kiedy chcą zabierać piwo, wytrącają szlugi i wciskają kity o zakazie przebywania na "terenie objętym niebezpieczeństwem przestępstw samochodowych", chcą rewidować i pisać pismo do szkoły bo wydaje im się, że jesteśmy na wagarach (godzina 21:00), to zdecydowanie mi przeszkadzają. |
||
| Gonayete |
|
||
|
Użytkownik
Grupa: Members Postów: 1 Nr użytkownika: 745 Dołączył: 06-March 08 |
Sypnęli też nazwą jakichś drugich plant ("Lipnickie", czy coś takiego). Nie znam Krakowa perfekt, ale nie słyszałem A wy? Na błoniach ("planty" koło parku Jordana) też nie wolno pić. Dużo tych plant. Może to są urzędowe nazwy? "planty Trech Wieszczów", "planty Wrocławska", "planty mogilskie", "płyta błoni" - brzmi bardziej poważnie:-))) |
||
| imanel |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 198 Nr użytkownika: 727 Dołączył: 30-April 08 |
[ciach] Hi, hi, hi :-)))) Dobry pomysł ktoś miał! |
||
| Geltrek |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 62 Nr użytkownika: 666 Dołączył: 11-November 07 |
Bo stróże prawa widać mają do tego odpowiednie uprawnienia Nie ma co kryć, że niebiescy często nadużywają prawa! Dużo na ten temat powinien mieć do powiedzenia Marcin Hyła - jemu to dopiero dali popalić |
||
| lapa |
|
||
|
Grupa: Members Postów: 396 Nr użytkownika: 92 Dołączył: 19-July 07 |
A co z podstawą prawną? Mogą nie podawać i spisać tak sobie? No właśnie! Też nie widzę przeciwwskazań. |
||
| gavron |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 179 Nr użytkownika: 936 Dołączył: 19-December 07 |
Jesteś tego pewien? A jeśli idę do knajpy by napić się soczku owocowego? Zresztą czy jest jakaś definicja knajpy? |
||
| gosiula992 |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 172 Nr użytkownika: 142 Dołączył: 03-March 08 |
Dlaczego miał? On jest realizowany zgodnie z planem. kATON |
||
| Narkoman |
|
||
|
Grupa: Members Postów: 304 Nr użytkownika: 674 Dołączył: 19-May 08 |
Wasser Na mój nos, Paweł po prostu jest rozsądny. I nic tu nie mają do rzeczy przepisy o paleniu w samochodach itp. Po prostu jazda na rowerze z zapalonym papierosem to szczyt głupoty, dodatkowo stwarza to zagrożenie dla innych na drodze i policjant powinien zareagować. A że uczynił to niezbyt kulturalnie, to już inna sprawa. PS. Ja też nie jestem policjantem. |
||
| czarnuchskw |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 184 Nr użytkownika: 1528 Dołączył: 29-August 07 |
Zdaje sie, ze zawsze musza podac swoje dane (jakis numer sluzbowy czy cos w tym guscie) jesli sobie tego zazyczysz. Tzn. nieletnim nie wolno sprzedawac alkoholu i fajek, ale za ich konsumpcje nie groza jakies kary dla samego nieletniego. Ale IMHO fakt, ze niebiescy interesuja sie grupa nawalonych, spiewajacych malolatow (bez urazy), spisuja ich itp. dobrze swiadczy o samych policjantach. Szkoda tylko, ze zwykle interesuja sie oni np. licealistami, ktorzy oprocz halasowania nic zlego nie robia, podczas gdy do roznych naprawde pojerzanych typow nie maja zastrzezen. Pozdrawiam Grzegorz Gawlikowski friko.onet.pl |
||
| tomekryb |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 34 Nr użytkownika: 734 Dołączył: 12-July 07 |
Bartek Pietrzyk napisał: Uchwala Rady Miasta, gwoli scislosci. A mozna pic na czterech, nie na dwoch jak blednie podalem, ulicach, co nie zmienia faktu, ze wszystkie sa daaaaaleko od centrum miasta. rmszar |
||
| albert02 |
|
||
|
Grupa: Members Postów: 554 Nr użytkownika: 1165 Dołączył: 10-February 08 |
Wasser napisał: A widziales tabliczki "wstep od lat 18/21"? Inna sprawa jak wlasciciele pubow to egzekwuja [ np. w Klinice czasem chodzi facet i uprzejmie informuje, ze jezeli nie ma sie ukonczonych 21 lat, to najwysza pora opuscic lokal, niezaleznie od tego co pijesz ]. rmszar |
||
| lukaskinder |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 917 Nr użytkownika: 1296 Dołączył: 18-April 08 |
:--------------------------------------------------------------------- : |
||
| karabinkie |
|
||
|
Użytkownik
Grupa: Members Postów: 23 Nr użytkownika: 1507 Dołączył: 29-January 08 |
Wasser napisał: Mog Cię wylegitymować, ale jeżeli zaczn spisywać dane spytaj się dlaczego. Ot tak dla zabawy, żeby postraszyć "gówniarzy" nie mog, ale jeżeli spiewalicie po 22, to zakłócaliscie porzdek publiczne ;). A swoj drog to co ta za szkoła, w której przed matur bior wyciag z kartoteki policji? Zapytaj się na jakiej podstawie twierdz, że nie wolno Ci palić? Nie maj prawa zabierać Twoich papierosów. Bo zakłócasz porzdek publiczny [ jak wyżej napisałem ]. rmszar |
||
| kingucha |
|
||
|
Grupa: Members Postów: 481 Nr użytkownika: 86 Dołączył: 24-December 07 |
Wasser napisał: Dlatego tam gdzie ich nie ma nikt nie może zabronić Ci siedzieć :). Ostatnio był inny, wysoki, ale też "byczasty". Co do rezerwacji- zapytam kumpli. rmszar |
||
| jkopek |
|
||
|
Grupa: Members Postów: 966 Nr użytkownika: 796 Dołączył: 13-October 07 |
Dzięki. KOA później przyśle ci oficjalne podziękowanie. kATON |
||
| Lex |
|
||
|
Grupa: Members Postów: 942 Nr użytkownika: 184 Dołączył: 24-December 07 |
Lukasz Tylutki napisał: Możliwe, tylko w takim razie zawsze naciagali mnie na kufelek ;))))))) . rmszar |
||
| Celebe |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 157 Nr użytkownika: 793 Dołączył: 28-November 07 |
Wszystko mogą! A jak im udowodnię, że mnie straszą? To tak jak z tym braniem danych funcjonariusza - jak kolega chciał, to powiedzieli, że nie muszą porzyczyć ołówka Czy wie ktoś jaka jest u niebieskich definicja "porządku publicznego"? To chyba tylko plotka, ale sprawdzę to. W mojej szkole nauczyciele mają fioła na punkcie takich rzeczy! Wiem. Dawniej się bałem, ale teraz niech się mają na baczności - będę spisywał, pisał listy, skargi BTW: zawsze mogą wyciągać ze mnie, kto mi sprzedał szlugi, alkohol |
||
| maaykepl |
|
||
|
Grupa: Members Postów: 980 Nr użytkownika: 1091 Dołączył: 15-October 07 |
Jeśli mnie spiszą, a potem przyjdzie pisemko (do domu, szkoły), że coś się stało, a ja jestem podejrzany, to rodzice mnie wyświęcą, a nauczyciele będą na mnie dziwnie patrzyć |
||
| Wiedźma |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 52 Nr użytkownika: 274 Dołączył: 12-November 07 |
W "Klinice" zawsze są grzeczni i mili, ale w "Starnge'u" jest taki kafar, co wyrzuca i nawet piwa nie pozwala dokończyć |
||
![]() |
![]() |